Campingfolket strømmer til Aalborg

02:41

Det nyeste og smarteste campinggear bliver disse dage vist frem i Aalborg Konkres og Kulturcenter, og det får folk til at valfarte til campingmessen. Og det trak masser af folk til også helt fra hele Danmark.

1 af 2

I weekenden løber en kæmpe Campingmesse af stablen i Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Hvert år nyder campister landet over den danske sommer med sol, regn og blæst. I disse dage er campingfolket dog rykket indenfor i Aalborg Kultur & Kongrescenter til Campingmesse. 

Campisterne har hele 8600 kvadratmeter at boltre sig på. De har nemlig udover Alborg Kultur og Kongrescenters 7500 kvadratmeter også slået et opvarmet telt op i forlængelse med centeret, så der er yderligere 600 kvadratmeter med plads til campingvogne, autocampere og andet uundværligt campinggrej. 

De ekstra kvadratmeter har været nødvendige for at imødekomme den stigende interesse, der er for camping i disse år. I år er der over 100 udstillere tilmeldt messen. 

Og det er det nyeste og allermest smarte grej, der netop disse dage bliver vist frem. En af messens helt store attraktioner er et fortelt. Det er dog ikke et helt almindeligt et af slagsen. Det er nemlig oppusteligt og tager blot 1,5 minut at slå op.  Måske kan det sågar sikre, at de første skænderier på campingturen undgås.

De besøgende til campingmessen kommer fra hele landet for at opleve den store messe. Nogle af gæsterne var Holger og Lena Hautopp. De har gladeligt tilbagelagt 420 kilometer for at deltage.

- Det er jo den eneste rigtige messe, hvor der kun er campingudstyr. Det er godt at se så mange vogne på én gang, og det er de 420 kilometer værd, siger Holger Hautopp.

Men det store udvalg kan godt gøre det lidt svært at vælge, hvilken en vogn, der skal danne rammen for den næste ferie.

- Det er svært at vælge, forklarer Holger Hautopp.

Arrangementet afholdes hvert andet år, og har de seneste gange haft et stigende besøgstal. I 2014 var der 11.778 besøgende forbi messen for at gøre en god handel eller hente inspiration til campinglivet.  

 

Campingmessen 2016

- Finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center den 12., 13. og 14. februar. Fredag fra mellem 12-18 og lørdag-søndag 10-17. Det koster 60 kroner i entre for voksne, men børn til og med 13 år er gratis.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord