Danmarks største e-sportsfestival kommer til Aalborg

00:33

Aalborg bliver vært ved Danmarks største e-sports-festival til januar. Her mødes 1.200 deltagere og spiller computerspil i tre dage

Gigantium bliver i januar ramme for Danmarks største e-sportsfestival. Foto: Lan Team Nord

1 af 2

1.200 e-sportspillere indtager i januar Gigantium til Danmarks største festival for computerspillere.

Gigantium bliver til januar ramme for Geeks Gone Wild - Danmarks største e-sportsfestival, hvor 1.200 deltagere mødes og spiller computerspil i tre dage. 

Festivalen arrangeres i et samarbejde med foreningen Lan Team Nord og Aalborg Events, der har lavet en tre-årig samarbejdsaftale om afvikling af en e-sportsfestival i Gigantium. 

- Vi har drømt om det her siden vores begyndelse for 12 år siden. Vi er stolte af, at Aalborg Komune har tillid til os som eventarrangør, siger Lasse Kjær, der er formand for Lan Team Nord.

- Som forening er vi klar til at tage kampen op og sørge for, at dette bliver den fedeste e-sport event i Danmark til dato, lover han. 

Deltagerne medbringer selv deres egen computer, og der bliver foruden de store spilleområde også et 900 kvadratmeter stort udstillingsområde, hvor der vil være standen fra en lang række firmaer. 

Læs også Udsolgt e-sport: 600 "geeks" kæmper på skærmen i Gistrup

Også på rådhuset vækker festivalen stor glæde. 

- Det er utrolig positivt at få dette arrangement stablet på benene. Vi tror på, at der er et rigtigt stort potentiale netop på e-sportsområdet, og Aalborg og Gigantium er den helt rigtige ramme for sådan en satsning, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

E-sportsområdet kommer til at bestå af 2-3 scener, hvor der vil være turneringsafvikling med siddepladser til knap 2.500 tilskuere. Geeks Gone Wild vil med de nye tiltag kunne tiltrække ikke blot superligaen i dansk e-sport, men også udenlandske hold.

E-sportsfestivalen foregår fra den 12. til den 14. januar, og billetsalget til Geeks Gone Wild #23 påbegyndes 1. september 2017.
 

Geeks Gone Wild

  • Lan Team Nord havde i 2005 til første Geeks Gone Wild bare 30 gæster i Fjellerad hallen.
  • Den gang var ambitionen en dag at kunne få lov at lave arrangementet i Gigantium. Siden har Geeks Gone Wild konstant haft vokseværk.
  • For et par år siden var Geeks Gone Wild vokset ud af Fjellerad og rykkede tættere på Aalborg, nemlig til Gistrup Hallen, hvor man i april 2017 også har fået fuld hus med 572 gæster til Geeks Gone Wild #22. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord