Dansen om Hedegaard fortsætter

 Dansen om Hedegaard fortsætter

Norsk kapitalforstærkning muliggør nyt dansk bud på grovvareselskabet Hedegaard. Torsdagens bud var det sjette på virksomheden fra Aalborg.

Budkrigen om kontrollen over det børsnoterede grovvareselskab Hedegaard eskalerer dag for dag. Danske Dan Agro Holding trumfede torsdag med et bud på 745 kroner. Det nye bud kom efter, at Dan Agro Holding, der er ejet af en række danske grovvareselskaber, havde fået finansiel forstærkning i form af den norske kemikoncern Yara. Kemikoncernen blev hentet ind i Dan Agro Holding som aktionær, hvilket har gjort det muligt at trumfe buddet fra svenske Lantmännen på 740 kroner per aktie.

Torsdagens bud er det sjette, og dermed kan aktionærerne i Hedegaard stille og roligt se checken vokse dag for dag.

Lantmännen bød oprindeligt 520 kroner per aktie, mens Dan Agro Holding i weekenden startede en budkrig med et bud på 650 kroner per aktie. Mandag morgen hævede Lantmännen sit tilbud til 720 kroner, hvilket senere mandag akkurat blev trumfet af Dan Agro Holding med et tilbud på 721 kroner per.

Onsdag bød Lantmännen så 740 kroner, hvilket nu er blevet trumfet af Dan Agro.

- Vi har besluttet at øge kursen på vores købstilbud til aktionærerne i Hedegaard af to hovedårsager: Dels ønsker vi i Dan Agro Holding at fortsætte vores linje gennem de senere år med virksomhedsopkøb og ekspansion, så vi til stadighed styrker vores konkurrencekraft. Dels ser vi Hedegaard som en særdeles interessant og veldrevet virksomhed, der kan give en mængde synergifordele, siger bestyrelsesformand Christian Junker fra Dan Agro Holding.

Budkrigen glæder selvsagt bestyrelsen i Hedegaard, der ikke har en favorit blandt de to bejlere.

- Som formand, der skal tage vare på aktionærernes interesser, kan vi kun være tilfredse med denne her situation. Når der nu skal ske et ejerskifte omkring Hedegaard, er det her den bedste situation. Samtidig er det to meget seriøse og anerkendte selskaber, så det kan ikke være bedre, sagde Hedegaards bestyrelsesformand, Arne Tirsgaard, onsdag til RB-Børsen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland