DM på tværs af Limfjorden

Foto: TV2/Nord

DM i åbent vand svømning blev lørdag afholdt i Aalborg, hvor omkring 400 deltagere trodsede en stærk strøm og svømmede tværs over Limfjorden.

Blandt de mange deltagere, der var med til at sætte deltagerrekord, var den 15-årige Aalborg-svømmer Sigrid Schrøder Jensen.

Springet fra svømmehal til åbent vand tog Sigrid Schrøder Jensen for omkring et år siden, og siden da har det vist sig, at hun har et stort talent for sporten.

- Sigrid er et stort talent inden for åbent vand svømning, fordi hun har nogle kvaliteter rent svømme- og kropsmæssigt, som gør hende unik til at udføre den her disciplin, siger Patrick Levisen, der er Sigrids træner i Svømmeklubben Nord.

Ønsket om at prøver kræfter med de længere distancer var én af de primære årsager til, at svømmehallen blev skiftet ud med det åbne vand.

- Jeg tror, at der er mange, der synes, at den her sport er lidt for meget. Du ligger bare og får strøm og bølger i hovedet, og det er det, som jeg synes er så fedt, når jeg kan ligge og slås med mig selv, siger Sigrid Schrøder Jensen.

De 5000 meter blev tilbagelagt på 75 minutter af Sigrid Schrøder Jensen, hvilket ikke rakte til DM-guld. Det fik dog ikke det unge svømmetalent til at miste modet.

- Det var super hårdt, men også en rigtig god oplevelse. Jeg vil gerne deltage næste år til DM, og så er det ellers bare at blive hurtigere og bedre, sagde Sigrid Schrøder Jensen umiddelbart efter, at hun var kommet i mål.

Forsiden lige nu