Dopingkriminelle har frit spil i Nordjylland

05:00

1 af 2

Sådan lyder det fra Anti Doping Danmark, der mener, at en lav strafferamme for overtrædelse af dopingloven bærer skylden, da den giver politiet dårlige efterforskningsmuligheder.

I dag er strafferammen for at bryde dopingloven to år, og det er langt fra nok, lyder det fra Anti Doping Danmarks formand, Jens Evald.

-Det ligger næsten i sagens natur, at man underprioriterer dopingkriminalitet, når man kan slippe med to år, og den lave straf gør det ikke nemmere at fange bagmændene, siger han.

Derfor slår orgnanisationen nu til lyd for en ændring af loven, så man skærper strafferammen til seks års fængsel, da det vil give politiet bedre efterforskningsmuligheder.

-Med en lovændring og en øgning af straffen til seks år vil efterforskerne kunne benytte sig af for eksempel telefonaflytning og overvågning, som de også gør ved narkosager, fortæller Jens Evald.

I TV2/Nords udsendelse søndag kl. 19.30 vil formanden for folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg Flemming Møller Mortensen (S) svare på, om loven efter hans mening bør ændres.

Flere nyheder fra TV2 Nord