Drabssag fra Frederikshavn: To tiltalte anholdt med blod på tøjet - nægter sig skyldige

Trods tunge tekniske beviser i en drabssag fra Frederikshavn nægter de to tiltalte mænd sig skyldige ved Retten i Hjørring.

To mænd på henholdsvis 58 og 41 år sidder torsdag på anklagebænken i Retten i Hjørring, tiltalt for at have dræbt en 49-årig mand i august sidste år. Den ene mand blev anholdt med blod fra den dræbte på strømperne, den anden med blod på sit trøjeærme.

Alligevel nægter de sig begge to skyldige i drab og våbenbesiddelse. Den 41-årige mand erkender dog at have slået den dræbte i ansigtet, men fremhæver, at han handlede i nødværge.

Drabet skete på Lindegårdsvej i Frederikshavn den 20. august 2017. Offeret var en 49-årig mand fra byen, der blev fundet død med knivstik i brystet, som havde ramt både hjertet, den ene lunge og en pulsåre, i opgangen i nummer 45 klokken 21.20 den aften.

Dna stammede fra dræbte

Ifølge anklager Jannie Nørgaards gennemgang de tekniske beviser i sagen blev den ene af de tiltalte, en nu 58-årig mand, anholdt ud for sin lejlighed i nummer 47, umiddelbart efter drabet. Da politiet undersøgte hans tøj efter anholdelsen, blev der fundet blodstænk på hans strømper. Blodstænk, der siden via dna-undersøgelser er blevet koblet til den dræbte.

Den anden tiltalte i sagen, en 41-årig mand også fra Frederikshavn, blev først anholdt dagen efter, den 21. august, ved Svaneapoteket i byen. Her var han iført en trøje, hvis blodspor på det ene ærme også er blevet koblet til den dræbte.

Drabsvåben i køkkenskuffen

Drabsvåbenet er sandsynligvis en køkkenkniv, der blev fundet i den 58-årige mands lejlighed umiddelbart efter drabet. Kniven var blevet vasket af og lagt i en køkkenskuffe, men efter de tekniske undersøgelser viste den sig at være fuld af blodspor på både skæftet og knivsbladet.

Dna-prøverne herfra viste, at blodet stammede fra den dræbte og fra den 58-årige tiltalte, fremlægger anklager Jannie Nørgaard.

På en flaske med opvaskemiddel, der stod ved siden af flasken, blev der fundet dna fra både den dræbte og de to tiltalte. Men endnu er det ikke kommet frem i politiets afhøringer, hvem der tildelte den dræbte knivstikket. Derfor er de to tiltalte sigtet for drab i forening.

Retssagen vil løbe over endnu seks dage i løbet af oktober. Først den 31. oktober vil der falde dom i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland