Drenge bag påsatte brande løsladt igen

Det er op til de sociale myndigheder, hvad der skal ske med de tre drenge, der onsdag aften antændte seks brande i Aalborg SØ.

De tre drenge på 11, 12 og 13 år, som onsdag aften havde travlt med at antænde brande i Aalborg SØ, er blevet afhørt og løsladt igen, fortæller vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

- Det er op til de sociale myndigheder, hvad der skal ske herfra, for vi kan jo ikke rejse tiltale eller straffe unge under 15 år. Vi betragter sagen som afsluttet, siger Per Vagn Nielsen, vagtchef ved Nordjyllands Politi. 

Dermed slipper drengen altså for en straf, men det er muligt, at drengestregerne kan komme til at koste dem dyrt, hvis nogen skulle komme i tanke om at rejse er erstatningskrav.

- Men det er vist ikke sandsynligt. Tit dækker forsikringsselskaberne selv i stedet for at bruge penge på at køre en sag. Og det var små brande uden de store skader, siger Per Vagn Nielsen.

De i alt seks brande, der blev antændt onsdag aften, skete inden for en halv time på Ivigtutvej, Hellevangen og Sohngårdsholmvej.


Seneste nyt

fra Nordjylland