Efter borebilleangreb: Vejby Kirke er endelig åben igen

Der var mere end fuldt hus, da Vejby Kirke søndag blev genåbnet efter 19 måneders renovering.

Den lille landsbykirke i Vejby nord for Børglum Kloster var fyldt til sidste plads – og lidt til, da den søndag blev genåbnet efter 19 måneder med renovering renovering.

Det var et angreb af borebiller, der i november 2015 lukkede Vejby Kirke. De bærende loftsbjælker af egetræ var flere steder så medtagne, at de måtte udskiftes, og af sikkerhedsmæssige årsager lukkede man kirken helt ned, mens arbejdet foregik.

Vejby Kirke blev formentlig bygget af munke fra Børglum Kloster i 1200-tallet og deres håndværk står endnu. Kirken har tilsyneladende været stærkt savnet, for de fleste af de 184 sognebørn var mødt op til genåbningen i dag, sammen med både biskop Henning Toft Bro og provst Thomas Reinholdt Rasmussen, ligesom sognepræst Viggo Noe naturligvis var med til festgudstjenesten, og i øvrigt rigtig glad for det store fremmøde.

- Kirken er et samlingspunkt både i fest og i sorg og for beboerne, så den spiller en stor rolle i sognet. Der kommer normalt 10-15 stykker til gudstjenesterne, og det er pænt over landsgennemsnittet, siger Viggo Noe.


Seneste nyt

fra Nordjylland