Få styr på teknikken: Ny MTB-bane åbnet i Rold Skov

De mange mountainbikeryttere, der bruger Rold Skov får nu bedre muligheder for at forbedre deres teknik og dermed blive mere sikre cykelryttere.

Skarpe sving, stejle fald og rødder og grene i skovbunden. Det er bare nogle af de udfordringer, man møder som mountainbikerytter, og det kan være lidt at en opgave at mestre cyklen i det svære terræn.

Derfor er der netop åbnet en ny teknikbane i Rold Skov, hvor man kan træne sving, balance, hop og drop og mange andre ting, man kommer til at møde ude på ruterne.

- Der er mange, der begynder at køre mountainbike. Det er jo en meget populær sport. Der har man behov for, uanset niveau, at øve nogle ting, både for at få mere ud af at køre mountainbike og for at blive mere sikker, så man undgår at komme til skade, siger Leif Lyngsø, som er skovfoged i Naturstyrelsen og blandt andet har Rold Skov som sit område.

Teknikbanen som ligger ved Skørping Skole, blev indviet søndag. Det har været et ønske fra de mange mountainbikeryttere og klubber, som benytter Rold Skov, at der blev bedre muligheder for at træne teknik, inden de skal ud på de rigtige spor. Og nu, hvor banen står færdig, er der godt med trængsel på den to kilometer lange rundstrækning.

- Banen har jo været klar et lille stykke tid, inden vi officielt indviede den, og den bliver brugt. Der er nogen heroppe altid, siger Leif Lyngsø. 

Rold Skov byder i forvejen på massevis af kilometers udfordringer til mountainbikefolket. Nu har skoven fået en ny teknikbane, hvor man kan blive en bedre og mere sikker rytter.

Seneste nyt

fra Nordjylland