Fællesspisning skal hjælpe familier med sociale problemer

Blå Kors i Aalborg har i september startet projektet Familienetværket op, der støtter socialt udsatte familier, som kæmper med vold, misbrug, skilsmisse og psykiske problemer.

Et nyt projekt tilbyder fællesskab, spisning, rådgivning og aktiviteter for både børn og voksne fra socialt udsatte familier i Aalborg.

Projektet kaldes for Familienetværket, og forhåbningen er at give familier, der kæmper med eksempelvis psykiske problemer, vold, skilsmisse eller misbrug et frirum fra en presset hverdag.

- Drømmen er, at Familienetværket skal være en oase, et pusterum, hvor folk kan være sammen med andre helt uforpligtende uanset, hvilken baggrund man kommer fra, siger leder af Familienetværket Aalborg, Michelle Lundsteen.

Familienetværket kører som et gratis tilbud i et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Apostolsk Kirke i Aalborg.

- I Blå Kors har vi generelt en stor forkærlighed for arbejde blandt familier og børn, der har brug for lidt ekstra støtte og gode oplevelser eller vejledning. Både for at skabe glæde og frirum, men også med henblik på at skabe forandring der, hvor der er behov for det, siger generalsekretær i Blå Kors, Christian Bjerre.

Familienetværket holder til på Hadsundvej 75 i Aalborg og har åbent hver mandag. Der er i øjeblikket tilknyttet 40-50 borgere Familienetværket i Aalborg, oplyser Michelle Lundsteen.


Seneste nyt

fra Nordjylland