Falck ændrer i ambulancekørslen i regionen

Falck planlægger at justere i fordelingen af ambulanceberedskabet i Nordjylland. Det betyder blandt andet, at døgnbemandingen i Terndrup genindføres.

Det er Falcks ansvar at beslutte, hvordan ambulancerne skal placeres i Nordjylland for at overholde den aftalte gennemsnitlige responstid.

- I øjeblikket oplever vi en øget efterspørgsel og dermed øget aktivitet, hvorfor vi vælger at iværksætte en række initiativer i ambulancetjenesten for at sikre en ensartet dækning, siger regionsdirektør fra Falck i Nordjylland, Diana Sørensen.

De nye planer kommer borgerne i området omkring Falcks station i Terndrup til gode. Her planlægger Falck nemlig at genindføre døgnbemandingen af ambulancerne.

- Det er svært at få armene ned. Det er noget jeg har kæmpet for i rigtigt lang tid, siger regionsrådsmedlem Allan Busk (Soc.Dem.), der selv er bosat i Terndrup.

- Det betyder, at borgerne herude i det østlige Himmerland får en langt bedre service, fortsætter Allan Busk.

Det er noget, som glæder regionsrådsmedlem Marian Geller (Venstre), der længe har kæmpet for at få ambulanceberedskabet på dagsordnen i regionen.

- Jeg er glad for, at responstiderne nu bliver taget alvorligt. Det skete ikke for tre måneder siden, siger regionsrådspolitikeren.

- Jeg har fået det fuldstændig, som jeg ønskede det, og nu er vi ved at være tilbage til det udgangspunkt, som jeg kæmpede for, siger Marian Geller.

Ud over Terndrup skal beredskabet ligeledes øges i flere dele af den sydvestlige del af Aalborg Kommune. Falck planlægger desuden at ændre åbningstiderne for de liggende patienttransportvogne i hele regionen. Samtidig skal der være døgnvagt på ambulanceberedskabet i Nørresundby.


Seneste nyt

fra Nordjylland