Festligt og fredeligt karneval

Foto: Michael Schmidt Thomsen

Foto: Jesper Lange

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 5

Alt er foreløbigt forløbet festligt og fredeligt, siger Nordjyllands Politi.

Det første optog fra Nørresundby har passeret Limfjordsbroen, og broen skulle fra kl. 12.15 igen være åben for almindelig trafik.

Kommandostationen på politigården i Aalborg, der overvåger situationen i byen og har ansvaret for politifolkene i byen, havde kl. 12.00 ingen meldinger om anholdte.

Politiet fik dog omkring kl. 10.30 melding om, at nogle karnevalsdeltagere løb rundt på taget af svømmehallen Haraldslund i Aalborgs Vestby. Det lykkedes for det cyklende politi at trænge frem i menneskemylderet og få fat på 3 af disse personer. Disse 3 personer blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, hvilket betyder, at de kan se frem til en bøde.

- Det er ikke uden risiko, at man løber rundt på taget, ikke mindst hvis man har fået noget at drikke. Derfor sigter vi dem for at overtræde ordensbekendtgørelsen, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, lederen af kommandostationen på politigården i Aalborg.

Vicepolitiinspektøren pointerer dog, at alt foreløbigt er fredeligt og roligt.

- Det håber vi fortsætter resten af dagen. Vi er i hvert fald massivt til stede i hele byen og følger optoget og festlighederne i Kildeparken.

Man kan følge Nordjyllands Politi på Twitter, hvor der løbende udsendes meldinger i forbindelse med karnevallet. Politiet benytter sig af disse hashtags: #politidk og #aalborgkarneval

Flere nyheder fra TV2 Nord