Fjerritslev Dyrskue tiltrak både folk og kvæg

Over 140 dyr blev udstillet, da Fjerritslev Dyrskue lørdag løb af stablen.

Det årlige dyrskue i Fjerritslev blev afholdt lørdag, og opbakningen til skuet var stor. Folk fra både land og by brugte en dag på dyrskuepladsen, hvor der blandt andet var 140 dyr at se på.

- Vi er rigtig glade for hvordan dyrskuet er forløbet. Det er fantastisk at se byen bakke så meget op om dyrskuet. Vi er også meget tilfredse med tilmeldingen af dyr i år – især den store tilmelding af malkekvæg, da de har haft det svært de seneste år. Maskinudstillerne har også været rigtig flittige til at tilmelde sig i år, så vi i dyrskueudvalget er meget tilfredse, siger dyrskueudvalgets formand Jonna Bach i en pressemeddelelse.

Det var Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade, som traditionen tro holdt åbningstalen ved Fjerritslev Dyrskue. Han mener, at dyrskuetraditionen er værd at holde i hævd.

- Som borgmester i Jammerbugt Kommune er jeg stolt over, at LandboNord og Fjerritslev By år efter år arrangerer dyrskue, og hermed holder fast i en langt over 100-årig tradition. Fjerritslev Dyrskue er en speciel begivenhed, især fordi det er en dag, som samler land og by, sagde borgmester Mogens Gade (Venstre).

Det er LandboNord, der står bag dyrskuet, som ifølge landboorganisationens formand Niels Vestergaard Salling spiller en vigtig rolle for, hvilken opfattelse befolkningen har af landbruget.

- Hvis ikke vi står sammen både land og by, men også rød og blå blok, så sker der ingen ting i landbruget. Det er derfor det er så vigtigt, at vi for eksempel står sammen om Fjerritslev Dyrskue og på den måde bakker op omkring landbruget. Vi skal arbejde sammen, fordi hvis vi ikke gør det, så kan vi ikke opnå det vi gerne vil, sagde Niels Vestergaard Salling, da han holdt dyrskuetalen.

Arrangørerne af Fjerritslev Dyrskue kan allerede nu garantere, at der bliver et skue igen næste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland