Flere cyklister dør i trafikken

Foto: Per Frank Paulsen

Vejdirektoratet undersøger, om cyklister også omkommer i trafikken, fordi der ikke er lys på cyklen. Nordjyllands Politi vil have flere kampagner.

Vejdirektoratets seneste statistik viser, at der bliver færre og færre dødsulykker i trafikken - bare ikke når det gælder cyklister. Her er antallet af omkomne i trafikken steget fra 26 til 31 siden den forrige måling. Og af dem var der lygteproblemer i tre af ulykkerne.

- Og netop lygteproblemerne er noget, vi vil undersøge nærmere, når vi efter nytår nedsætter en arbejdsgruppe i Vejdirektoratet. Vi er nødt til at vide, hvor vi kan sætte ind. Hvad kan kommunerne gøre, og hvad kan kampagner gøre?Det må vi finde ud af, for vi skal have knækket den kurve, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Trafiksikkerhed i Vejdirektoratet.

Nordjyllands Politi kender godt til problemet med cyklister uden den rigtige lygteføring.

En velkendt undskyldning er, at batteriet lige er gået, men det hjælper nu ikke

- Det sker dagligt, at vi stopper dem. Vi har ikke eksakte tal, men der er rigtig mange, der kører uden ordentligt lys på cyklen. Det er langt fra alle, vi skriver op, men vi stopper folk og tager en snak med dem, hvis de kører uden lys.  De fleste er fornuftige og kan godt se meningen med at have lys på cyklen, men der er også mange mærkelige undskyldninger ind imellem. En velkendt undskyldning er, at batteriet lige er gået, men det hjælper nu ikke, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen, Nordjyllands Politi.

Netop Nordjyllands Politi har bedt om flere kampagner for at få lys på cyklerne i den mørke tid.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord