Flere film til Nordjylland

Min søsters børn, Marie Krøyer og den nye julekalender på TV2 "Tvillingerne og Julemanden" - Nordjylland er godt med, når det kommer til filmproduktion.

Over de seneste år har filmproducenter fået øjnene op for Nordjylland, og det skyldes ifølge VisitNordjylland den smukke natur og nordjyske mentalitet.

- Nordjylland har det hele. Vi har stederne, og så har vi en gæstfrihed, som vi oplever, at producenterne er meget interesserede i, siger Sisse Wildt, salgs- og marketingchef ved VisitNordjylland.

Flere kommuner ser også mulighederne i filmproduktion i det nordjyske. Både Hjørring, Frederikshavn og Aalborg kommune bidrager til Den Vestdanske Filmpulje, som støtter filmproduktion i Midt- og Nordjylland.

- Vi har set, at der er et meget stort miljø omkring film- og spilproduktion i Aalborg, så der er rigtig mange, der gerne vil arbejde med det, siger Anne-Dorte Krog, rådmand ved Skole- og Kulturforvaltningen ved Aalborg kommune.

Aalborg kommune har støttet Den Vestdanske Filmpulje med 600.000 kroner. Pengene har vist sig at være godt givet ud. En ny rapport om Den Vestdanske Filmpulje viser nemlig, at der for hver krone, kommunerne investerer i filmproduktion, bliver brugt 3,9 kroner regionalt. Samtidig viser rapporten, at Filmpuljen via den samlede filmstøtte siden 2009 har skabt 149 nye arbejdspladser.

Selvom julekalenderen endnu ikke har haft premiere, kan man allerede se en effekt hvad angår turisme, og ifølge Anne-Dorte Krog er det kun begyndelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland