Forsøgte at standse indbrudstyve

Mens hun ventede på at politiet kom frem, forsøgte en guldsmed forgæves at sænke de tyve, der brød ind i hendes forretning.

Tidligt torsdag morgen vågnede Helene Clemmensen, da indbrudstyve raserede hendes forretning, Guldsmed Clemmensen, i Løgstør.

Hun bor selv oven på forretningen og slog alarm med det samme, men tyvene havde god tid. Der gik op mod en halv time, inden politiet nåede frem, og imens kunne Helene Clemmensen overvære indbruddet fra sit vindue på første sal.

Og guldsmeden forsøgte da også selv at sænke tyvene i deres foretagende.

- Jeg havde sådan nogle glaskugler. Så tog jeg dem, og kastede dem ned på fortovet, så det måske kunne sænke dem, så politiet kunne nå at fange dem. Men det hjalp jo ikke, fortæller Helene Clemmensen.

Patruljen kom fra det sydlige Himmerland, og ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen, er det normalt at man kører en lille omvej ved indbrud for at forsøge at fange tyvene på vej væk fra stedet. Og patruljen kunne ikke have været meget hurtigere fremme.

- Nu er det jo ikke sådan at vi har en patrulje på hvert gadehjørne. Det havde vi heller ikke før reformen, siger Per Vagn Nielsen.
I Løgstør har nattens drama fået guldsmeden til at miste troen på politiet.

- Det er virkelig ubehageligt Det er slet ikke trygt. Specielt ikke efter vi har haft den her oplevelse, siger Helene Clemmensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland