Frederikshavn Kommune og erhvervslivet skal hente arbejdskraft sammen

Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Erhvervslivet og Frederikshavn Kommune vil sammen hente den manglende arbejdskraft til kommunen.

Historien er hørt før. Nogle kommuner mangler håndværkere, andre flyder med ledige Nogle kommuner  mangler akademikere, og andre steder går alle akedemikerene og mangler arbejde. I Frederikshavn Kommune er det i særdeleshed sidstnævnte, der er tilfællet. Den højtuddannede arbejdskraft skal findes uden for kommunens grænser, og den udfordring vil erhvervslivet og kommunen nu forsøge at løse sammen. 

- Vi er parat med en række konkrete tiltag. Vi har brug for, at erhvervslivet deltager i indsatsen for at skabe opmærksomhed om fx de mange karrieremuligheder, som findes i virksomhederne. Samtidig vil kommunen stå klar med hjælp til bosætning, børnepasning og partnerjob for at byde tilflyttere velkomne, siger Birgit S. Hansen (socialdemokratiet), der er borgmester i Frederikshavn Kommune. 

Læs også Borgmester i Frederikshavn byder nye arbejdspladser velkommen

Et af tiltagende er også at ansætte en såkaldt "mover", der skal være bindeled mellem kommunen og erhvervslivet, og dermed hjælpe med at flytte den rigtige arbejdskraft ind i kommunen. Derudover skal kommunen hjælpe med at finde jobs til partnere, så der bliver lettete at flytte familiem med til Frederikshavn Kommune. 

- Det er vigtigt vi arbejder sammen, erhvervsliv og kommune, om denne udfordring. Den er ikke enestående, men for den enkelte virksomhed er det af afgørende betydning for væksten, at det er muligt at tiltrække den rette arbejdskraft. Vi har som virksomheder også et ansvar for at tage studerende i praktik, at gøre os synlige for kandidaterne, og for at fortælle vores succeshistorier, så hele kommunens erhvervsliv samtidig fremtræder tydeligt og attraktivt. Målet er at arbejdskraften vil flytte hertil og blive boende, siger Karl Erik Slynge, der er formand i Frederikshavn Erhvervsråd.

Frederikshavn Kommune har i forvejen gang i flere tiltag, der skal hjælpe med at finde den rigtige arbejdskraft uden for kommunen. Blandt andet har de et samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune på Sjælland, der huser mange ingeniører.