Frederikshavnsk ishockeytalent sikrede topscorertitel i sidste sekund

Den talentfulde ishockeyspiller Joachim Blichfeld fra Frederikshavn sikrede sig topscorertitlen i en af verdens stærkeste juniorligaer, da han lavede en assist med 1,1 sekund tilbage af grundspillet sidste kamp.

Der var spænding til absolut sidste sekund, da topscoreren i den stærke canadiske juniorliga, Western Hockey League, natten til mandag dansk tid skulle findes.

Den 20-årige frederikshavner Joachim Blichfeld har i størstedelen af sæsonen ligget nummer et på ligaens topscorerliste, men i de sidste kampe af grundspillet blev han indhentet af den jævnaldrende canadier Tristin Langan.

Joachim Blichfeld og Portland Winterhawks, som han spiller for, afsluttede grundspillet på hjemmebane mod Seattle Thunderbirds, og kort før tid var danskerklubben bagud med 6-4. Blichfeld havde ikke lavet point i opgøret, og dermed så det ud til, at han måtte dele topscorertitlen med Tristin Langan.

Blev topscorer i sidste sekund

Det ændrede sig dog med bare 1,1 sekund tilbage på uret. Her reducerede Jared Freadrich til slutresultatet 6-5, og oplægget til scoringen stod Joachim Blichfeld for. Frederikshavneren blev således noteret for sit 114. point i sæsonen, og han kan dermed kalde sig WHL-topscorer og vinder af Bob Clarke-trofæet, som topscorertitlen udløser.

20-årige Joachim Blichfeld er den anden dansker, der bliver topscorer i Western Hockey League. Oliver Bjorkstrand, som i dag spiller i verdens bedste ishockey, NHL, sikrede sig WHL-topscorertitlen i 2014/15-sæsonen.

Joachim Blichfeld blev draftet af NHL-klubben San Jose Sharks i 2016, og den frederikshavnske forward har umiddelbart gode chancer for at finde vej til verdens bedste ishockeyliga i fremtiden.


Seneste nyt

fra Nordjylland