Fynbo-marmelade bliver Fairtrade

Marmelade fra Fynbo Foods i Vrå får nu Fairtrade-mærket. Foto: Thomas Gaardsmand

Fynbo Foods, landets største marmeladefabrik, sætter nu også Fairtrade-mærket på sine økologiske produkter.

Virksomheden, der både producerer egne mærker og supermarkedskædernes private label-serier, mærker især fremgang på de økologiske varianter, og det var derfor naturligt for marmeladefabrikken i Vrå også at leve op til kravene om fair handel med verdens sukkerbønder.

- Målgruppen for økologiske produkter er forbrugere, der fokuserer på kvalitet, sundhed, miljø og klima - i det hele taget er det personer, som overordnet ønsker at drage omsorg for mennesker og natur. Vi finder det derfor naturligt at udbygge vores økologiske produkter til også at leve op til kravene bag Fairtrade-mærket. På den måde gør vi vores til, at bønderne i verdens fattigste lande får en retfærdig betaling for deres arbejde og råvarer, siger direktør i Fynbo Foods, Richard Fynbo.

Det er rørsukkeret i Fynbo Foods' produkter, som er handlet på Fairtrade-vilkår med kooperativer fra Sydamerika, Indien og Afrika.

Hos Fynbo Foods forventer man at aftage omkring 300 tons Fairtrade-certificeret rørsukker til produktionen af omkring 800 tons Fairtrade-mærkede produkter, hvilket svarer til en årlig bonusudbetaling til Fairtrade-bønderne på cirka en halv million kroner.

Sukkerbønderne får udover en højere pris for sukkeret også bonusmidler, der blandt andet skal bruges til at udvikle mere miljøvenlige landbrug, forbedre leve- og arbejdsvilkår for bønderne, deres familier og lokalområder, samt højne sundhed og uddannelse i fattige regioner.

Flere nyheder fra TV2 Nord