Fyringer skaber bekymring

 Fyringer skaber bekymring

Kommunerne er nu begyndt at dele fyresedler ud oven på de besparelser, som regeringen meldte ud i starten af november. I Brønderslev Kommune lukkes to interne aktiveringsprojekter og mindst ti medarbejdere er fyret.

Det fortæller Dansk Socialrådgiverforening i en pressemeddelelse.
Besparelser på aktiveringsindsatsen over for syge og ledige betyder fyringer.
I morges udløb høringsfristen for planlagte besparelser i Brønderslev Kommune og her fortæller tillidsrepræsentant Rita Nielsen, at der har været stor utryghed og frustration blandt medarbejderne som følge af regeringens aftale. Inden for beskæftigelsesområdet må kommunen nednormere med 12-13 stillinger som følge af regeringens aftale.
- 10 medarbejdere er varslet opsagt og enkelte har fået besked om påtænkt afskedigelse med tilbud om genansættelse i anden stilling inden for beskæftigelsesområdet. Yderligere 12 - hvoraf fire er socialrådgivere - skal omplaceres inden for beskæftigelsesområdet, fortæller Rita Nielsen.
Ydermere må kommunen lukke to interne aktiveringsprojekter.
Formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord, Mads Bilstrup, er bekymret over de mange fyringer.
- Nu er det vigtigt, at de socialrådgivere, som omplaceres, får et jobtilbud, som både er relevant og fortsat fagligt udfordrende. De berørte socialrådgivere må meget gerne rette henvendelse til os i Region Nord, så vil vi hjælpe dem i processen, siger Mads Bilstrup, som også er kritisk over for den indsats, som venter de svage ledige.


Seneste nyt

fra Nordjylland