Gamle møbler er guld værd

Foto: Jan Sørensen

Genbrug og auktioner hitter for tiden. Det kan de blandt andet mærke hos auktionsfirmaet Lauritz.com i Aalborg. Vi fylder nemlig i stor stil hjemmet med ting, der har en historie, og vi betaler gerne mange penge for det.

Der gemmer sig mange gode historier i auktionsvarerne hos Lauritz.com i Aalborg. Og selv møbler, der er tydeligt mærket af tidens tand, kan få os til at punge ud.

- Det er en rigtig modetendens lige nu, det er, at det er et produkt af ældre dato. Det er noget, der gør at et hjem bliver lidt mere varmt og rummeligt, siger Sverre Tønder, filialchef i Lauritz.com i Aalborg. 

I en lidt anden prisklasse finder vi en rustik indretningsklassiker. Originale øl- og sodavandskasser går i øjeblikket for omkring 150 kroner stykket, og de bliver ved med at hitte. 

- Dem har vi også fået rigtig, rigtig mange ind i øjeblikket, og jo mere originale, de er, jo bedre, siger Sverre Tønder.

Tilbage i siddeafdelingen, er der lige nu en helt særlig slags sofaer, der går som varmt brød på auktionerne. Banansofaerne kan selv i ganske slidt forfatning afsættes lige så hurtigt som de kommer ind.

- Vi opnår for flere af dem i hvert fald 2000 kroner i hammerslag, enkelt opnår 10.000 kroner eller mere, både til danske og udenlandske opkøbere, siger Sverre Tønder. 

Tidens fokus på loppefund, antik og genbrug kan de tydeligt mærke hos Lauritz.com i Aalborg, og de auktionslystne nordjyder holder sig ikke bare hjemme bag skærmen.

- Vi har mange besøgende, der decideret går og kigger efter de auktioner, der løber lige nu. Folk vil gerne komme og sidde i tingene og prøve at mærke dem, siger Sverre Tønder.