Grundlovsdag blev fejret i haven

01:42

Rasmus Prehns have var godt fyldt op.

1 af 2

Mens man i Venstre for tiden har nok at snakke om, var der mere plads til at nyde festdagen for Socialdemokraterne. Det nordjyske folketingsmedlem, Rasmus Prehn, inviterede i dag til grundlovsfest i haven.

Der var helt fyldt op til havefesten hos Socialdemokraternes Rasmus Prehn. Han bød i dagens anledning indenfor til grundlovstaler skyllet ned med en kold øl.

- Det er alletiders gode mulighed til at fejre, at vi har demokrati og folkestyre - og på en dag som i dag skal vi jo netop fejre det, siger Rasmus Prehn.

Blandt de mange deltagere var pensionisten Inger Marie Hansen. Hun er med i haven for femte gang.

- Jeg er jo socialdemokrat, så jeg er kommet for at fejre dagen her. Det er altid hyggeligt, siger hun.

Også det unge medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Anna Zaar, har set frem til grundlovsfesten.

- Grundlovsdagen er en vigtig dag. Og det her er en super hyggelig måde at fejre det på. Vi har nogle rigtig gode talere, siger Anna Zaar.

Blandt andet Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen fra Socialdemokraterne, DSU's formand og Sebastian Dorset var på talerstolen.

Hverken Rasmus Prehn eller Thomas Kastrup-Larsen mener, at festdagen bliver større af, at der er krise i oppositionen - men nogle af de andre deltagere på grundlovsmødet er ikke blege for at indrømme, at det gør dagen lidt sjovere.

- Det er det da. For jeg kan se, at det går fremad for Socialdemokraterne, siger Inger Marie Hansen.

- Jo, der har været mange gode dage under den her tumult, der har været omkring Løkke Rasmussen-sagen, siger Ina Thrysøe, der er pensionist.