Hatten af for Tina Nedergaard

Foto: Daniel Mikkelsen

Venstres folketingsmedlem Birgitte Josefsen er fuld af beundring for sin partikollega Tina Nedergaards beslutning om at trække sig fra posten som undervisningsminister.

- Jeg tager hatten af for Tina Nedergaard, når hun vælger sin datter frem for ministerposten. Det er nødvendigt at have baglandet i orden, når man går ind i politik, for det har en pris at være politikere, man har aldrig fri, og det er svært foreneligt med livet som enlig mor, kan jeg forestille mig. Jeg har i hvert fald personligt meget travlt som menigt folketingsmedlem, hvor mange af mine arbejdsdage starter klokken 4 om natten og slutter 22 om aftenen. Jeg synes, det er forståeligt, at Tina Nedergaard vælger mere tid sammen med sin datter, det er en tid, som aldrig kommer tilbage, og som jeg sagtens kan forstå, at man som mor vil være en del af, siger Birgitte Josefsen (Venstre).

Også den politiske kollega og personlige ven gennem flere år, Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti, forstår Tina Nedergaards beslutning, som dog kom som en overraskelse for ham.

- Jeg tror, det har været en meget svær beslutning for Tina, for hun er en politisk fighter, men samtidig er det nok nu en lettelse for hende, så hun kan få mere tid sammen med sin datter Inge, siger Bent Bøgsted.

Flere nyheder fra TV2 Nord