Her kan du godt lægge krejlergenet på hylden

På et loppemarked bliver der normalt pruttet om priserne. Men sådan er det ikke på et nyt loppemarked i Aalborg. Her er er priserne nemlig faste - og så behøver man ikke selv være der for at sælge varerne.

200 stande er allerede solgt på det nye loppemarked Guld og Rod i Aalborg. Her er der ikke plads til kræmmere, for vil man sælge sine varer her, lejer man blot en stand, prissætter sine varer og lader butikken Guld og Rod klare resten.

- Så skal jeg bare pakke ud og rydde op, og så tager de en lille fortjeneste ved det, og så kan jeg bare gå hjem, og så passer forretningen sig selv. det kan jeg godt li', siger Jette Skov fra Aalborg.

Det er altså særligt den dovne kræmmer, det her nye loppekoncept tiltrækker, og det gør direktøren heller ingen forsøg på at skjule.

- Det er dem, vi gerne vil ind og ramme, men vi ved også, at der er rigtig mange af dem, der tager på kræmmermarked, som synes det her er en rigtig god ide, siger direktør Jesper Petersen.

For at sælge sine varer her på loppemarkedet, lejer man en stand for en uge, en måned eller endnu længere. Så er du fri for selv at rejse land og rige tyndt for at stå på loppemarkeder i al slags vejr. Men der er også andre fordele ved denne form for loppemarked.

- Hvis ikke man har det rigtige kræmmergen, så bliver man tit 'bøffet' af nogle, der har større kræmmergen end en selv. Jeg synes, det er sjovt nok at stå på loppemarked en gang i mellem, men det her, det kan jeg faktisk bedre li, siger Jette Skov.

Loppemarkedskonceptet er stort i Finland og ret nyt i Danmark. Der er tale om et slags loppe-supermarked, hvor man finder varerne på hyldene og betaler ved kassen.

- Det er en rigtig fin ide. Folk sætter deres ting ud, som de ikke tænkte, de kunne komme af med. Og priserne, der er ikke noget at handle om, siger Jørgen Pedersen fra Randers.

Nej her er der simpelthen ikke plads til at krejle. På første åbningsdag var der omkring 800 kunder i butikken, og der er allerede godt gang i salget.


Seneste nyt

fra Nordjylland