Hirtshals-fiskere frygter længere ventetid

[size=3]Det  bekymrer fiskerne i Hirtshals, hvis redningshelikopteren i fremtiden skal komme fra Karup i stedet for Aalborg, når de har brug for hjælp på havet. [/size]

Tirsdag meldte Dansk Folkepartis forsvarsordfører Ib Poulsen ud, at et udvalg er ved at undersøge mulighederne for, at to helikoptere i Skrydstrup og Aalborg skulle blive til én i Karup. Noget, som Dansk Folkeparti er imod.

 

Udsigten til en ekstra halv times ventetid på helikopterhjælp ved havsnød bekymrer Niels Kr. Nielsen, formand for fiskeriforeningen i Hirtshals, og han giver ikke meget for, at Forsvarets nye helikoptere er hurtigere end de gamle.

 

- Vi synes stadigvæk, at det er langt væk, og vi tror ikke på, at det er så hurtigt, som de siger. Beredskabet ligger langt fra os, siger han.

 

Forsvarskommandoen afviser over for TV2/Nord, at det er besluttet, hvor helikopterne skal være, men det bekymrer fiskerne, hvis nogen overvejer muligheden af at fjerne helikopteren fra Aalborg.

 

- Der sker jo ulykker. Selvom det heldigvis er blevet meget bedre. Til søs sker tingene meget hurtigt, siger Niels Kr. Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland