Højskole lever

 Højskole lever

Støvring Højskole var tæt på at lukke i sommerferien. I dag begyndte 23 nye elever fra 6 forskellige nationer så alligevel på et halvt års højskoleophold. Skolens redningsplanken er livsglæde og lokal opbakning.

Traditionerne holdes i hævd, men efter mere end end 120 år som højskole trængte skolen til noget nyt. Det kommer fra et nyt forstanderpar. De samler kræfterne om at skabe livsglæde.

- Vi gider ikke sure løg. Det skal være sjovt og lærerigt, siger Vagn Egon Jørgensen, forstander, Støvring Højskole.

Højskole har skåret sine mange tilbud ned til 3 og den målrettede satsning på musik og drama har trukket elever til.

- Jeg er kommet, fordi jeg kunne få lov til at arbejde med musik og teater, fortæller Nanna Kirstine Nielse fra Skive. Hun begyndre op Støvring Højskole i dag.

Højskolen var ellers dødsdømt. Nu tager skolen de første spæde skridt i en ny epoke.

I sommerferien var det et krav, at 35 elever skulle tilmelde sig i dette forår. 23 begyndte i dag.

- I betragtning af, at de døjede med at skaffe 12 sidste år, så er der jo tale om en fordobling, og så længe de går fremad, så bliver vi ved, siger Vagn Egon Jørgensen.

Salget af skolens vartegn til kommunen har skabt luft til visioner i regnskabet.

- Vi vil skabe livsglæde, lære alle vores udenlandske elever dansk og oprette korte kurser for et ældre publikum, siger Vagn Egon Jørgensen.

Højskolen fortsætter til stor glæde for eleverne, der med højskoleopholdet i baglommen kan holde liv i deres drømme en karriere på de skrå brædder.

- Det hele drejer sig om drøm og fantasi. Det skulle meget gerne ende med at jeg kan komme ind på skuespillerskolen, siger Louise Rømhild, der er elev på Støvring Højskole og kommer fra Hadsten.


Seneste nyt

fra Nordjylland