Hund død i brand – Far med barn springer for livet

Fredag eftermiddag udbrød der pludselig brand i et hus i Vadum.

En far i Vadum måtte tage alle sine faderlige instinkter i brug, da der omkring klokken 13.30 fredag eftermiddag pludselig udbrød brand i det hus, hvor han var ved at skifte ble på sit barn.

- Da han kommer ud af det rum, hvor han har skiftet ble på sit barn, kan han konstatere, at huset er fuld af røg, og han kan se klare flammer ude i entreen. Så han smider en dyne om barnet og springer ud af vinduet, da han ikke kan komme ud andre steder, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Jakob Schmidt.

Ud over faren og barnet var der også en hund i huset. Desværre nåede faren ikke at hjælpe hunden ud af den brændende bygning. Da beredskabet nåede frem, fortæller faren, at der stadig er en hund i huset. Efter at have fået kontrol over branden går brandfolkene ind efter den savnede hund.

- Når vi får at vide, at der også savnes dyr, så sætter vi selvfølgelig resurser ind, når der er styr på branden. Den fik vi forholdsvist hurtigt styr på. Hunden får vi ud, og selvom vi forsøger at genoplive den med ilt, så er der ikke noget at gøre, den er omkommet i branden, fortæller Jakob Schmidt.

Faren og barnet er sluppet uden skader, men de må finde et midlertidigt sted at bo, for der er voldsomme brandskader på huset og på indbo, og det er derfor ikke beboeligt.

Hen over weekenden skal der laves tekniske undersøgelser på huset, blandt andet for at finde en årsag til, hvorfor branden opstod.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland