Hundredvis af nordjyske lærere er arbejdsløse

De sidste par år har kommunerne for alvor svunget sparekniven over folkeskolerne. I Nordjylland er der blevet lukket 38 skoler siden 2009, og hundredvis af lærerstillinger er blevet nedlagt. Nyhedsmagasinet Konsekvens sætter tirsdag d. 29. maj fokus på ledigheden blandt folkeskolelærerne i Nordjylland.

2010 og 2011 blev nogle sorte år for mange nordjyske folkeskoler. Overalt i regionen besluttede politikerne, at der skulle lukkes skoler. Det gik især ud over de små landsbyskoler, og for borgerne kom lukningerne som et chok.

De mange skolelukninger gik ikke kun ud over elever og forældre. De betød også, at hundredvis af lærerstillinger skulle nedlægges. Siden 2009 har de nordjyske kommuner tilsammen lukket 38 folkeskoler. I samme periode er der i alt blevet nedlagt 347 fuldtidslærerstillinger i Nordjylland. Antallet af arbejdsløse lærere er steget stødt siden 2009, og med en ledighed på 4,38 % er ledigheden blandt lærerne i Nordjylland i dag markant højere end i resten af landet.

Der er i øjeblikket knap 400 arbejdsløse lærere i Nordjylland. Arbejdsløsheden går især ud over de nyuddannede lærere. I oktober måned var hver anden nyuddannet lærer uden arbejde. I øjeblikket er der på hjemmesiden laererjob.dk kun opslået syv stillinger i hele Nordjylland, så udsigterne til at få job her og nu er for de studerende, der bliver færdige med deres uddannelse som folkeskolelærere i løbet af sommeren, dystre.

Nyhedsmagasinet Konsekvens sætter fokus på ledigheden blandt de nordjyske folkeskolelærere tirsdag d. 29. maj klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland