Hurtig psykiatrisk hjælp gennem Skadestue

Det bliver lettere at få akut psykiatrisk hjælp fra den første april i år. Den psykiatriske skadestue i Aalborg har døgnåbent telefonrådgivning og man kan også møde op til en rådgivende samtale.

Psykiatridirektør Per Lund Sørensen mener, at det kan give borgerne en ekstra tryghed at vide, at der nu er denne mulighed. 
 
- Vi er glade for, at vores tilbud til netop den gruppe nu er styrket, og at vi samtidig også kan tilbyde god, professionel rådgivning til alle andre, der har behov for det, siger Per Lund Sørensen. 
 
I forbindelse med sidste års budgetforlig besluttede Regionsrådet, det skulle være lettere at komme i kontakt med Psykiatrien i akutte situationer - døgnet rundt og alle årets dage.
 
Hvis det viser sig, at det ikke er psykiatrisk hjælp, borgeren har brug for, vil sygeplejersken rådgive om, hvor vedkommende i stedet kan henvende sig. 
 
- Af erfaring ved vi, at en del af de personer, der henvender sig i skadestuen har problemer, der primært er af social karakter. Sådanne problemer løses fortsat bedst andre steder, siger psykiatridirektør Per Lund Sørensen.
 
I 2010 var der ca. 2.700 besøg i Psykiatrisk Skadestue.


Seneste nyt

fra Nordjylland