Hvad skal isbjørneungerne hedde? Et navn fører stort

Malik med sine to unger, som snart får deres navne. Foto: Aalborg Zoo

Isbjørneungerne i Aalborg Zoo skal have navne, men hvad skal de hedde? Foto: Aalborg Zoo

1 af 2

Du kan være med til at afgøre, hvad isbjørneungerne i Aalborg Zoo skal hedde. Et navn har taget en klar føring i afstemningen.

Imaq, Nuka, Inuk og Qilaq. Det er de fire grønlandske ord, som de to isbjørneunger i Aalborg Zoos navne vil blive udvalgt i blandt. Hvilke navne, der skal i spil, er du med til at afgøre, og særligt et navn er særligt populært i afstemningen, som finder sted på TV2 Nords Facebook-side.

Den ene isbjørneunge skal måske indstille sig på at blive døbt Nuka. Det navn, som på grønlandsk betyder "lillesøster" (eller lillebror), har i hvert fald taget en klar føring i afstemningen. Over 1.200 har indtil videre stemt på Nuka.

Andenpladsen i afstemningen tilfalder i øjeblikket Qilaq, som har fået 368 stemmer, mens Imaq er treer med 271 stemmer. Inuk har fået 143 stemmer og er lige nu det mindst populære af de fire navne.

01:52 Luk video

De fire navne, Aalborg Zoo har udvalgt, er alle grønlandske, da havens navnepolitik er, at dyrene skal navn efter deres oprindelsesland. Samtidig er de fire navne kønsneutrale. Godt nok er det umiddelbart konstateret, at begge unger er hunner, men tidligere er man blevet snydt, da det kan være svært at fastslå kønnet med sikkerhed, når ungerne er små. 

Blandt alle stemmer trækkes der lod om en tur for hele familien i Aalborg Zoo, hvor I skal være med til at fodre isbjørnene. TV2 Nord afslører vindernavnet på søndag.

Hvad synes du, isbjørnene skal hedde? Afgiv din stemme her:

Hvad skal Aalborg Zoo​s isbjørneunger hedde? DU BESTEMMER! 😮 Imaq - betyder hav ❤️ Nuka - der betyder lillesøster (eller lillebror) 😠 Inuk - betyder af det oprindelige (grønlandske) folk, ental af inuit 😆 Qilaq - betyder himmel Du stemmer ved at bruge reaktionerne til at vise, hvilket navn du synes, er bedst. De to navne med flest stemmer vinder. Blandt alle stemmer trækkes der lod om en tur for hele familien i Aalborg Zoo, hvor I skal være med til at fodre isbjørnene. Vi afslører vindernavnet på søndag den 18. juni i vores nyhedsudsendelse. Konkurrencen er ikke sponsoreret af Facebook.

Opslået af TV2 Nord på 12. juni 2017

 

Flere nyheder fra TV2 Nord