Hvepse plager genbrugspladser

Sommervarmen har fået hvepsene til at komme frem. Der er mange af dem, og det mærker man særligt på genbrugspladserne, hvor hvepsene er blevet en plage.

Det er ikke helt ufarligt at komme af med sit affald lige nu. Hvepsene er blevet en plage på genbrugspladserne, hvor de viser sig i hobetal flere uger tidligere end normalt. Det mærker man tydeligt på genbrugspladsen i Nørresundby.

- Vi hænger hvepsefælder op for at prøve, at få så mange af dem væk som muligt, og vi sørger for at få tømt containerne inden de er helt fyldte, men vi kan ikke holde dem væk. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre lige nu, siger driftsleder Henrik Sørensen fra Renovationsvæsenet.

Hvepsene bliver efterhånden mere og mere dvaske og nærgående i løbet af sommeren. Det øger risikoen for, at de stikker, hvilket man mærker på akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital.

- Vi ser hvepsestik hver dag i denne periode. Jeg vil anslå, at inden for de sidste par uger, der har vi set mellem et og fem tilfælde hver dag, siger overlæge Lars Thomsen fra akutmodtagelsen.

At blive stukket af en hveps er for de fleste en ufarlig, men smertefuld oplevelse. For landets hvepseallergikere udgør de mange hvepse dog en fare.

- Det at man bliver stukket af en hveps og at det gør ondt og at man får en rødmen og en hævelse og det svier, er jo en naturlig virkning af hvepsens gift. Der hvor det bliver farligt, er hvis man reagerer universelt, altså uden for det sted, hvor man lige er blevet stukket, siger Lars Thomsen.

På genbrugspladsen i Nørresundby er der ikke længere nogen beholder til tomme dåser. Den var simpelthen for hvepsebefængt. Derfor er dåser - og hvepse - nu flyttet over i metalcontaineren.

- Så længe vejret er, som det er, så er der hvepse. Det vi kan sige lige nu i forhold til genbrugspladserne er, at hvis I kan opbevare flaskerne derhjemme, så vent med at komme med glas og flasker indtil hvepsebestanden falder lidt, lyder opfordringen fra Henrik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland