Idrætshaller i knibe

Foto: Daniel Mikkelsen

[size=2]En række nordjyske idrætshaller er kommet i klemme. De mange skolelukninger betyder nemlig at flere haller nu står og mangler indtægten fra skolernes brug. I Marigerfjord Kommune har de netop midlertidigt besluttet at kompensere hallerne for de manglende indtægter. Men på sigt er hallernes eksistens truet. [/size]

Multihuset, som hallen i kaldes i Øster Hurup mister 40 procent af indtægterne, når den lokale skole lukkes til sommer. Byens pensionister der bruger Multihuset i mange sammenhænge håber den overlever.

- Den er et samlingssted, ikke bare for unge der dyrker idræt, men også for os, blandt andet når vi har fællesspisning i byen, siger Henny Holt, der de sidste 6 år har stået i spidsen for en månedlig fællesspisning, som trækker fulde huse.

Mariagerfjord Kommune har dog også erkendt, at kommunen i første omgang skal holde hånden under idrætshallerne.

- Vi har besluttet at kompensere de haller de drejer sig om, i hvert fald denne valgperiode ud, siger Jørgen Pontoppidan (Venstre), Formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Mariagerfjord Kommune.

Men det ekstraordinære tilskud er ikke en langsigtet løsning.

- På sigt skal hallen jo klare sig selv, det vil jo være bedst. Tingenes tilstand er jo ikke statiske, siger Jørgen Pontoppidan

- Vi er virkelig blevet et udkantsområde, siger Niels Jørgen Jensen, Pensionist, Øster Hurup, mens han og en række andre petanque- og badmintonspillere i alderen 60+ er i gang med at dække op i hallen til aftenens generalforsamling i den lokale brugs.

- Vi kan ikke undvære det her sted, det er jo her tingene sker i vores lille lokalsamfund, siger Niels Jørgen Jensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord