Ikonisk bøgetræ ender som legetøj til elefanter

Et 200 år gammelt bøgetræ, der stod i Kildeparken i Aalborg, er endt ved elefanterne i Aalborg Zoo.

I 200 år har det prydet Kildeparken i Aalborg. Nu spreder resterne af det glæde blandt elefanterne i Aalborg Zoo.

Et historisk bøgetræ måtte i begyndelsen af august lade livet, fordi det var blevet angrebet af svamp. Svampen åd bøgetræets stamme op indefra, og på grund af fare for at træet væltede, blev kommunen nødt til at fælde træet.

 
 
Foto: Anders Hestbæk

Nu ligger nogle af resterne fra træet i elefantindhegningen i Aalborg Zoo - elefanterne har nemlig stor glæde af barken, som de glædeligt gnasker i sig.

- Der går rigtig lang tid med at gå og skrabe barken af, så der er masser af aktivering og arbejde i det. Det er godt. De skal arbejde for føden - ligesom de skal i naturen, siger Kenneth Madsen, der er dyrepasser i Aalborg Zoo.

Når barken er gnasket af, bruger elefanterne stammerne som legetøj.

Stødtænderne har lavet tydelige spor på stammerne.
Stødtænderne har lavet tydelige spor på stammerne.
Foto: Anders Hestbæk

Træruin står tilbage i Kildeparken

Selvom dele af træet altså er endt som elefantlegetøj, er der stadig mulighed for at se det ikoniske træ i Kildeparken. En del af stammen bliver nemlig stående.

- Vi lader stammen stå tilbage som en træruin. Så kan den stå og rådne op af sig selv, og den kan samtidig bidrage til biodiversiteten, når der blandt andet kommer insekter ind, sagde parkforvalter Per Rasmussen i forbindelse med fældningen af træet.

Det var den såkaldte kæmpesporesvamp, der angreb træet.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland