Indbrudstyve bedøvede hunde inden de brød ind

02:40

Indbrudstyve brød i søndags ind hos familien Johansen. Her bedøvede de familiens to hunde, hvorefter de endevendte huset for værdier.

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Familien Johansen oplevede i søndags at have indbrud i deres hjem. Det skete, efter indbrudstyve havde bedøvet familiens to hunde.

I Aabybro blev familien Johansen i søndags udsat for et særdeles groft og også ganske usædvanligt indbrud. Efter at de kom hjem fra middag søndag aften, fandt de deres hus endevendt af tyveknægte. Det usædvanlige var dog, at familiens to hunde også opførte sig mærkeligt, og alt tyder på, at de to hunde er blevet bedøvet af indbrudstyvene.

- Det bliver man jo rasende over og meget chokeret over, at de faktisk går så drastisk til værks og ligefrem bedøver vores hunde for at få fat i nogle ikke særlig kostbare genstande, siger Britt Johansen.

Tyvene har højst sandsynligt bedøvet hundene ved at gemme bedøvende piller i foder, de efterfølgende har smidt ind til hundene i stuen. Efterfølgende slap tyvene afsted med både Ipads og smykker, men det er ligegyldigt for Britt Johansen, der bare bekymrer sig om sine to hunde.

- En ting er at ødelægge ting og bryde ind, når nogle ikke er hjemme. Men den der iskolde opførsel med at man går ind til sådan to store hunde og så bedøver dem, det siger lidt om, hvor hårde og kolde de har været, siger Britt Johansen, der fortæller at hendes hunde efterfølgende har virket meget nervøse.

Og det kan faktisk være særdeles farligt for hundene, hvis de bliver givet medicin, når forholdene ikke er ordentlige. Det fortæller Lotte Larsen, der tog sig af familien Johansens hunde efter indbruddet.

Jeg synes, det er vildt, at nogle kan finde på det. Vi ved jo ikke engang, hvor meget hundene har fået af piller

- Jeg synes, det er vildt, at nogle kan finde på det. Vi ved jo ikke engang, hvor meget hundene har fået af piller. Og når der ikke er styr på doserne, så kan hundene jo blive forgiftede, og hvis det går helt galt, kan de også dø af det, fortæller Lotte Larsen, der selv tror, at hundene er blevet fodret med sovepiller.

Efterfølgende har familien Johansen sikret deres hus yderligere mod indbrud. De havde ellers altid troet, at det var nok sikring at have to hunde på 50 kilo hver til at gå rundt derhjemme. Men sådan har det nu vist sig ikke at være.

- Det er jo kommet lidt som et chok for os. Vi har haft store hunde i 15 år, og vi er bare ganske chokerede over, at der overhovedet er nogen, som tør at gå ind til dem, siger Britt Johansen.

Forsiden lige nu