Ingen straf efter brutal ishockey-tackling: Aalborg Pirates raser

03:19

Aalborg Pirates åbner sæsonens kvartfinaleserie i skyggen af en grim tackling, der kan koster en spiller karrieren.

Ishockeyspiller Alexander Collberg risikerer at miste sin karriere efter en brutal tackling. Ham, der tacklede, har ingen straf fået.

Det så voldsomt ud, da den 24-årige ishockeyspiller fra Aalborg Pirates Alexander Collberg under søndagens pokalfinale mod Rungsted Seier Capital blev tacklet. Og et lægetjek viste, at det bestemt også var det. Holdets læge, en overlæge ved neurokirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital ved navn Morten Zebitz Steiness, siger til TV2 Nord, at Collberg risikerer at miste karrieren, fordi han pådrog sig en kraftig hjernerystelse.

Du kan se tacklingen i videoen ovenfor. 

Der har været slået tvivl om, hvorvidt han egentig blev ramt i hovedet. Fra lægen lyder det:

- Ud fra et lægeligt synspunkt er der ingen tvivl om, at Collberg bliver ramt i hovedet. 

Det var ishockeyspilleren Morten Green, der også er landsholdspiller, der tacklede Alexander Collbeg. Morten Green har ingen straf fået.

- Med de meldinger DIU (Red. Danmarks Ishockey Union)  kommer med, om at de vil hjernerystelser og hovedskader til livs, så synes jeg, en af de måder, man kunne starte med at gøre det på, var ved at slå ned, når der i min optik helt åbenlyst sker noget, hvor en spiller får et direkte slag i hovedet og nu risikerer at miste karrieren, fortæller holdlæge Morten Zebitz Steiness, Aalborg Pirates

Ledelsen i Aalborg Pirates er oppe i det røde felt over den manglende straf. 

De har klaget over, at Danmarks Ishockey Union ikke gør noget i sagen, men har fået afvisning på klagen, fordi unionen ikke mener, klubben har en individuel part i sagen. Nu har klubben sat deres juridiske rådgiver på sagen.

- Vi synes, der er meget tydelige beviser på, hvad der er sket her. Manden får en grov tackling i hovedet. Det viser billederne. Vi er forbløffede over DIU ikke træder ind og gør noget, lyder det fra Aalborg Pirates Direktør Thomas Bjurring og fortsætter: 

- Det er frygteligt. Vi var alle meget rystede. Vi er kede af det på Alexander Collbergs vegne.

Flere nyheder fra TV2 Nord