Frederikshavns sundhedsinitiativ er det bedste i regionen

Foto: Pressefoto

Frederikshavns Kommune bliver regionsvinder i konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017, hvor Rengøringsfunktionen via en app har konkurreret om at være sundest.

Det blev til en sejr til Ejendomscentret Drift og Service i Frederikshavn Kommune, da de i dag blev regionsvindere af Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017. 

Det er sundhedsinitiativet 'Sundhed på Spil', der har fået flest stemmer i konkurrencen.

Frederikshavn Kommune har gennem en app sat gang i de ansatte i Rengøringsfunktionen. Med det hårde fysiske arbejde, de udfører indenfor rengøringsfaget, kan medarbejderne via app'en deltage i forskellige konkurrencer mod hinanden for at holde kroppen sund. På app'en dyster man om at høste point for eksempel ved at tage en sund snack med i madpakken, cykle eller gå en tur, skåle i vand eller huske at sige godmorgen, når de møder på arbejde. 

Initiativet har haft stor succes, og flere ansatte har grint sig gennem konkurrencerne, tabt kilo og vundet mere energi og overskud - samtidig med at man styrker sammenholdet på tværs af arbejdsteams. 

- Det har været en stor gevinst på arbejdspladsen, og sundhed er blevet en del af hverdagen. Selvom spillet er slut, har det kastet endnu flere initiativer af sig, som f.eks. en fælles idrætsdag for hele Ejendomscentret, eget floorball-hold og sjove konkurrencer internt i afdelingerne, siger kommunikationsmedarbejder Simone L. Jensen i en pressemeddelelse.

Målet med konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads 2017 er at sætte fokus på de sunde initiativer, som mange arbejdspladser har indført, og dermed være med til at inspirere andre til at sætte fokus på sundhed og trivsel, der kan være til stor gavn for arbejdspladsen og medarbejderne. 

Arbejdspladserne har selv indstillet deres egne initiativer, og vinderen er den, der har fået flest stemmer i forhold til antallet af ansatte i den enkelte virksomhed. Hele landet har haft mulighed for at stemme på det bedste initiativ. 

Med en sejr som regionsvinder i konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017  er Ejendomscentret Drift og Service i Frederkshavn Kommune nu videre til finalen 2. maj i København, hvor de skal dyste med de øvrige regionsvindere. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord