Jobcenter tror ikke på lægerne

Lisa Uglebjerg fra Vadum har adskillige lægeerklæringer, der klart siger, at hun ikke kan tåle at arbejde mere end 15 timer om ugen. Men jobcentret underkender lægernes vurdering. Foto: Lars Christoffersen

En kvinde fra Vadum har nedsat arbejdsevne efter en bilulykke. Men hendes jobcenter nægter at anerkende adskillige speciallægers erklæringer.

Ti forskellige speciallægeerklæringer siger det samme. Lisa Lund Uglebjerg har varige mén og nedsat arbejdsevne efter en trafikulykke for fire et halvt år siden.

Navnlig den seneste lægeerklæring fra oktober i år fastslår klart, at Lisa Uglebjerg ikke kan arbejde mere end de 15 timer om ugen, hun for øjeblikket gør i sin arbejdsprøvning i en børnehave.

- Alle de papirer, jeg har, taler jo sit tydelige sprog. Det er ikke kun én læge, der jhar set på mig, siger Lisa Uglebjerg fra Vadum.

Problemet er nu, at Jobcenter Aalborg ikke anerkender speciallægernes vurdering. Jobcentret vil have Lisa Uglebjerg yderligere arbejdsprøvet.

- Jobcentret bliver ved med at påstå, at ved et længerevarende optræningsforløb, så vil hun højst sandsynligt kunne vise mere arbejdsevne. Og det er jo i direkte modstrid med, hvad de lægelige erklæringer siger, siger Ricky Magnussen, som er privat socialrådgiver og rådgiver for Lisa Uglebjerg.

Ricky Magnussen mener, at det er i direkte strid med loven.

Og det er i strid med loven, mener Ricky Magnussen.

- Retssikkerhedsloven siger helt klart, at når man har alle de her oplysninger, både lægeligt og fra arbejdsprøvnignern, så skal man inddrage alle oplysninger, siger Ricky Magnussen.

Lisa Uglebjerg mistede i juli 2011 sine sygedagpenge. Og hun kan ikke få en afklaring på, om hun kan få tilkendt førtidspension eller komme i et flexjob.

- Den her sag burde være lukket for længst, måske for 1 1/2-2 år siden. dengang var lægeerklærignerne så klare. Man burde aldrig have taget hendes sygedagpenge dengang, siger Ricky Magnussen.

Og Lisa Uglebjerg kan snart ikke overskue at kæmpe videre.

- Ikke ret meget længere. Det er ved at køre på det sidste, siger hun.

TV2/Nord har været i kontakt med Jobcenter Aalborg, som i første omgang var villige til at udtale sig om Lisa Uglebjergs sag. Men da vi igen henvendte os for at aftale et interview, var beskeden, at de relevante ledere ikke længere var at træffe.

Flere nyheder fra TV2 Nord