Jobordning forsømmes

Systemudvikler Ebby Skyt Andersen fra AskCody ved sine skærme. Foto: Jesper Bo Winther

I den her tid bliver der igen år udklækket mange højtuddannede fra Aalborg Universitet, som må stille sig op i arbejdsløshedskøen. Men hvad mange virksomheder eller jobsøgende ikke er klar over, er at der findes en helt speciel ordning, som yder tilskud til at få en højtuddannet ansat.

Takket være en særlig ordning, hvor arbejdsgiveren får tilskud til lønnen, så er den 28-årige cand. IT-uddannede systemudvikler, Ebbe Skøtt Andersen, nu blevet fastansat i det firma, hvor han begyndte som nyuddannet.

- Jeg har været meget begejstret for ordningen. Alternativet var dagpenge, og det havde jeg bestemt ikke lyst til, siger Ebbe Skøtt Andersen.

Mens Ebbe Skøtt Andersen i Aalborg-firmaet AskCody har været med til at udvikle digitale vejvisningssystemer, har arbejdsgiveren i et helt år fået omkring halvdelen af Ebbe Skøtt Andersens løn i tilskud.

- Uden ordningen ville vi ikke have haft råd til at ansætte Ebbe, siger udviklingschef Allan Mørch fra AskCody.

Det er Væksthus Nordjylland, der administrerer videnpilot-ordningen, der er popælær blandt dem, der har prøvet den. Men meget tyder på, at for få virksomheder her i landsdelen kender til ordningen, som skal styrke væksten i de små og mellemstore virksomheder.

- Vi synes, at der i forhold til hvor mange virksomheder der er i Nordjylland, så er der for få, som benytter sig af de gode muligheder med videnpilot-ordningen. Mindst 50 højtuddannede kan komme i arbejde resten året på ordningen siger konsulent Lasse Ellebæk Thomsen fra Væksthus Nordjylland.

Nordjylland er den region i hele Danmark, hvor færrest virksomheder de seneste fem år har ansat højtuddannede på videnpilot-ordningen.

Foreløbig har 156 højtuddannede fået job i Nordjylland med hjælp fra videnpilot-ordningen. Men der er plads til mange flere og der er millioner af kroner at dele ud af. Det er bare om at komme i gang med at få realiseret de gode idéer, opfordrer Væksthus Nordjylland.

For at komme i betragtning til videnpilot-ordningen skal man have en bachelor eller anden højere uddannelse. Læs mere om det på linket her:

http://startvaekst.dk/vhnordjylland.dk/videnpilotordning

Flere nyheder fra TV2 Nord