John, Leif og AaB

02:12

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Publikum hjalp os til sejren, lyder det gang på gang fra AaB-spillerne. To af de mest ihærdige og trofaste hjælpere hedder Leif og John.

Til daglig er Leif Mousten servicechef i Kvickly i Nørresundby, og John Andersen er urmager med egen forretning, Smykker og Ure, i Vejgaard. Når AaB spiller kamp, er de altid sammen.

I snart 25 år har de stået skulder ved skulder til AaBs kampe i Aalborg, til udekampe - og når AaB har spillet i udlandet.

Kampene i England har været kæmpe oplevelser for de to AaB-fans, men nervepirrende nedrykningsscener kan også få pulsen op.

- Det var stort, da vi for to år siden blev reddet af Esbjerg i overtiden fra at rykke ned, husker Leif Mousten.

Celtic Park med 60.000 skotter og 300 AaB-fans er i en særlig superliga for oplevelser hos de to AaB-fan.

- Der var grønt og hvidt overalt, og fem minutter før start sang de "You will never walk alone". Da gik der et sus gennem os og der blev helt stille på Aalborgs afsnit, mindes John Andersen med andagt i stemmen.

Op til kampene er der særlige ritualer, og dem står John for.

- Vi skal gå samme vej op af trappen ved indgang 5, så går det godt. Og det har i hvert fald været tilfældet i år, siger Leif.

- Jeg har også haft de samme strømper på i flere år ved særlige lejligheder og i forbindelse med mesterskaber. Strømperne virkede, og de blev aldrig vasket, siger John Andersen.

Leif og John tager også med AaB til udlandet, når efterårets kampe kommer.

Flere nyheder fra TV2 Nord