Kampen om konfirmationskjolen - Det har aldrig været så stort som nu

01:49

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Kampen om den perfekte konfirmationskjole har gjort, at salget af kjolerne nu starter før jul.

For en teenagepige, der skal konfirmeres til foråret, så er det ikke juelgaver, der lige nu fylder i hovedet.

Hvor vigtig er det at finde den rigtige konfirmationskjole?

- Rigtig meget. Det fylder næsten det hele på dagen, siger Nadia Burholt, der var en af de omkring 240 nordjyder, der søndag var taget til Dronninglund Slot, hvor 110 konfirmationskjoler blev vist frem.

Selvom julegaverne for langt de fleste endnu ikke er købt, så er salget af konfirmationskjoler for længst gået i gang, og det før end normalt.

- Hvis vi går fem år tilbage, så var det sådan lige efter nytår, at det virkelig gik i gang, så det har jo rykket sig, siger Ellen Holmenlund Jensen, der sælger konfirmationskjoler.

Hos de kommende konfirmander mærker man også, at der i dag er en større og øget opmærksomhed på udseendet til den store dag.

- Det bliver mere og mere make up, hår og smykker. Jeg tror aldrig, det har været så stort, som det er nu, siger Eva Ogdal Rudh.

Hos dagens arrangør, Holmenlund Brud & Fest nærmer man sig allerede sidste års samlede antal solgte kjoler, og efterspørgslen er enorm.

- Det er helt vildt. Vi har så mange besøg i butikken hver dag, og vi kører med ekstra åbningstider for at kunne servicere dem alle sammen, siger Ellen Holmenlund Jensen.

Kjolerne til modeshowet kostede mellem 1299 og 3400 kroner.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord