Klassisk festival trækker turister til

Foto: Henriette Maj Pedersen

Skandinaviens største klassiske musikfestival er klar med årets program, og det er repertoire, der trækker publikum til fra store dele af verden.

Og det glæder turistchefen i Hjørring, som selv er aktiv i Vendsyssel Festivalen.

- Jeg har mødt folk, der fortæller, at de lejer mobilhomes og tilrettelægger deres ferie efter programmet for Vendsyssel Festival. Så kører de rundt fra koncert til koncert, fortæller Børge Søndergård.
Turistchefen er ikke i tvivl om, at festivalen hvert år trækker mange turister til det nordjyske.

- Festivalen sælger i høj grad sig selv, for den tiltrækker især mange turister i gruppen 50+. De vil gerne have nogle dejlige kulturelle oplevelser her, og det har mange tusinde fundet ud af, at de får i forbindelse med Vendsyssel Festival, siger Børge Søndergård.

I år er der 56 koncerter fordelt på 31 forskellige steder i Vendsyssel at vælge imellem, når Skandinaviens største klassiske musikfestival slår dørene op til den 41. sæson.

Efter åbningskoncerter den 10. juli i Brønderslev Ny Kirke, hvor Talich Chamber Orchestra lægger ud med strygeorkester, er der op til tre koncerter på samme dag at vælge imellem frem til midt i august, når festivalen er slut.