Kollegie med plads til 200 studerende på vej til Aalborg

Et nyt og moderne kollegie med plads til 200 studerende skal stå færdigt i Aalborg i 2022.

Pensionsselskabet PFA Pension vil nu opføre et stort kollegie i Aalborg for kæmpe mod manglen på ungdomsboliger i studiebyerne. Det vides endnu ikke, hvor stort kollegiet bliver, men det kommer til at have plads til cirka 200 studerende. Det nye kollegie kommer til at bære navnet PFA Kollegiet Aalborg.

- Aalborg har udviklet sig til at blive en af Danmarks førende studiebyer med et spændende studiemiljø og et bredt udbud af videregående uddannelser. Det gør det svært for mange studerende at finde et sted at bo, hvilket vi med kollegiet kan være med til at afhjælpe, siger Group CEO i PFA, Allan Polack.

Det vides endnu ikke hvor i Aalborg, kollegiet bliver opført, da PFA endnu leder efter en passende byggegrund.

Udover kollegiet i Aalborg opfører PFA også ét kollegie i Odense, Århus og København. Samlet kommer over 1.000 værelser til at stå klar, når de sidste kollegier er bygget færdigt i 2022. Prisen for det samlede byggeri bliver på over én milliard kroner.

- At bo sammen med andre studerende i gode rammer bidrager til et godt studiemiljø, der både gør glad og gør klog. Antallet af optagne på de videregående uddannelser er steget markant siden 2009, hvilket desværre giver mangel på studieboliger i de store studiebyer, siger uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V). 

Kollegiet i Odense forventes at stå færdigt i 2020, mens kollegierne i København, Århus og Aalborg er klar i 2022. 

Visualisering af gårdhaven på PFA Kollegiet
Visualisering af gårdhaven på PFA Kollegiet
Foto: Arkitema Architects

 


Seneste nyt

fra Nordjylland