Kommune slipper ud af statens kløer

00:25

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Vesthimmerlands Kommune har gennem tre år været under administration af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Det er nu slut.

Siden 19. maj 2008 har Indenrigs- og Sundhedsministeriet kigget Vesthimmerlands Kommune over skulderen på grund af kommunens dårlige økonomi. Næsten præcis tre år efter har ministeriet nu vurderet, at kommunen igen er klar til at varetage sin egen økonomi:

- På baggrund af Vesthimmerlands Kommunes likviditetsudvikling de seneste kvartaler skal Indenrigs- og Sundhedsministeriet hermed meddele Vesthimmerlands Kommune, at perioden, hvori kommunens økonomi er under særlig overvågning fra Ministeriet, afkortes således, at Ministeriets økonomiske tilsyn overfor Vesthimmerlands Kommune er normaliseret efter 1. kvartal 2011, skriver ministeriet i et brev til Vesthimmerlands Kommune.

Kommunen blev sat under administration på baggrund af den såkaldte "kassekreditregel". Kommunen havde en negativ kassebeholdning set over 365 dage. Efter aftale med ministeriet skulle kassebeholdningen normaliseres. Det er nu lykkedes, og kommunen kan igen råde over egne penge.

- Det er særdeles glædeligt, at Vesthimmerlands Kommune nu ikke længere er på Ministeriets liste over kommuner, som ikke har "orden i eget hus". Vores netop offentliggjorte regnskab for 2010 viser da også, at der "er styr på økonomien", siger borgmester Knud Kristensen

Flere nyheder fra TV2 Nord