Kommuner skal selv klare nedrivning

Flere socialdemokrater siger nej til fortsat at støtte kommuner, der vil rive faldefærdige huse ned. I stedet skal kommunerne blive bedre til at få husejerne til at betale for nedrivningen.

Regeringen har sparet den såkaldte nedrivningspulje væk, og måske den slet ikke skal indføres igen, lyder det fra blandt andet for ministeren for by-, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S). Han var mandag på besøg på Mors og i Thy for at diskutere problematikker i landdistrikterne. 

- Spørgsmålet er om resten af landets befolkning skal betale for, at husene på landet skal rives ned, siger han.

I stedet mener ministeren, at kommunerne skal blive meget bedre til at udnytte lovgivningen og tvinge ejerne af bygningen til at betale for nedrivningen:

- Nedrivningspuljen har været en håndsrækning, og så har nogle kommuner måske troet, at staten skulle betale for at rive alle de faldefærdige huse ned, men de har jo byfornyelsesloven og lejeloven, og de regler kunne kommunerne godt have brugt noget mere, siger han. 

Ministeren bakkes op af folketingsmedlem på Mors og i Thy, Simon Kollerup (S): 

-  Vi skal se på, om de private kan blive bedre til at betale for at rive de bygninger ned, som de har stående. Vi har omkring 50.000 boliger på landsplan, som er nedrivningsværdige, og det kunne jo være, at pengene var bedre brugt på at skabe arbejdspladser i stedet for på at rive bygninger ned, siger han.

Borgmesteren i Morsø Kommune, Lauge Larsen (S) er ikke tilfreds med sine partifællers nye udmeldinger om nedrivningspuljen:                             

- Det er jeg da ked af, for vi har fået rigtig meget godt ud af puljen, og jeg synes virkelig, at man bør spare de penge et andet sted, for man får så meget ud af de penge, siger han.  

De nordjyske kommuner fik sidste år tildelt tilsammen 23 millioner kroner til nedrivning.


Seneste nyt

fra Nordjylland