Kongeskibet Dannebrog forlader sit vinterhi i Frederikshavn

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix.

01:44

Jagtkaptajnen fik i dag overleveret kommandoen over Kongeskibet Danneborg, der har ligget i vinterhi på Flådestationen i Frederikshavn.

1 af 2

Forventningerne har også været høje hos den faste besætning.

Hendes Majestæt Dronningens Vagtkaptajn hejste tirsdag kommando i Kongeskibet Dannebrog. Det er markeringen af overdragelsen af skibet til dronningens stab og markeringen af begyndelsen på den sejlende sæson. En stor dag for søens folk.

Der skal i dag siges på gensyn til et helt særligt skib på flådestationen i Frederikshavn. Kongeskibet Dannebrog er efter flere måneder i vinterhi klar til at stå til søs.

- Dagen i dag, hvor vi holder kommandohejs, det er jo en festdag fordi det markerer starten på vores sejlende sæson, fortæller Peter Markussen, der er operationsofficer på Kongeskibet.

En dag besætningen ombord har set frem til – også nordjyske Karina, der med sin HF i søfart i bagagen er mere end klar til at gå ombord.

- Det er en stor dag at vi endelig står her og sejler fra Frederikshavn af. Det har vi ventet på en måned siden vi startede på sergentskolen, fortæller Karina Camilla Jørgensen, der kommer fra Ålbæk.

Forventningerne har også været høje hos den faste besætning. 

- Alle er forventningsfulde. Vi har jo været i vinterhi om nogen grad, så det er jo ligesom når køerne bliver lukket ud på græs om foråret, fortæller Peter Markussen.

En stor del af besætningen består af knapt 40 værnepligtige, der kan se frem til fem oplevelsesrige måneder på det royale skib.

- Jeg håber da på at det bliver en rigtig god oplevelse og at jeg kommer herfra med et rigtig godt kammeratskab, fortæller Karina Camilla Jørgensen, der er dæksgast ombord på skibet.

Men den 3. maj lægger Kongeskibet til i Københavns havn, hvor dronningen ndelig træder ombord.

- Det bliver da lidt specielt at få lov til at være ombord på Dannebrog, når Dronningen er der. Det er ikke alle der får lov til det, fortæller Karina Camilla Jørgensen.

På sommerens togter lægger dronningen også vejen forbi det nordjyske. Fra d. 15. til d. 16. juni er Kongeskibet Dannebrog nemlig på besøg i Mariager. 

Flere nyheder fra TV2 Nord