Konservativ kandidat anklages for adressesnyd

Den lokale folketingskandidat for konservative, Mia Tang, er ikke så lokal alligevel. Hun bor nemlig i Dragør og ikke i Brønderslev.

Mia Tang, der er de konservatives folketingskandidat i Brønderslevkredsen, har i flere læserbreve angivet, at hun har adresse i Nygade 19 i Brønderslev. 

Men det er ikke rigtigt. Hun bor i Dragør, hvor hun også sidder i byrådet for sit parti.

Den lokale kandidat for Liberal Alliance i Brønderslev, Martin Bech, synes det er lige en tand for smart af Mia Tang.

Nygade 19 i Brønderslev er en undseelig opgang i en smøge i byens gågade. Der hænger fire postkasser inden for døren, men der står kun navne på de tre. Intet sted står der Mia Tang. Den konservative kandidats navn står heller ikke på nogen af dørskiltene.

- Vi politikere skal sige tingene, som de er. Hvis man bor et andet sted, skal man sige det. Man kan jo slet ikke sidde i byrådet i en anden kommune og så samtidigt foregive at bo her. Jeg synes, det er lige en tand for smart, siger Martin Bech.

Martin Bech, der i en årrække har repræsenteret Venstre i Regionsrådet og Brønderslevs byråd, og nu stiller op til folketingsvalget for Liberal Alliance føler sig provokeret:

- Jeg kommer selv fra Brønderslev og vil da gerne have, at der der bliver valgt nogen herfra til Folketinget – altså folk, der bor her eller kommer fra området. Derfor synes jeg, det er en lille smule træls, hvis der kommer nogen og smykker sig med lånte fjer, og påstår de er lokale, når de i virkeligheden bor et helt andet sted, siger Martin Bech, Liberal Alliance.

Villig til at opgive Dragør 

TV2 Nord har været i kontakt med ejendommens ejer og udlejer af nummer 19’s lejligheder. Han bekræfter, at Mia Tang de seneste godt tre måneder har lejet en lejlighed i bygningen. 

Ifølge de konservatives lokalformand Ole Agger Hansen er der intet ødiøst i sagen:

- Mia kommer temmelig tit til Brønderslev og har derfor en lejlighed i byen, som hun også bruger i forbindelse med hendes arbejde. For mig at se er der tale om en arbejdsadresse, hvor hun kan træffes, når hun er i byen. Derfor er det også rimeligt, at hun bruger det som sin adresse, siger Ole Agger Hansen.

Men Martin Bech synes stadig, at det er at omgå sandheden.

- Vi politikere skal sige tingene, som de er. Hvis man bor et andet sted, skal man sige det. Man kan jo slet ikke sidde i byrådet i en anden kommune og så samtidigt foregive at bo her. Jeg synes, det er lige en tand for smart, siger Martin Bech.

Ifølge den lokale partiformand har Mia Tang lovet, at hun opgiver sin plads i Dragør Byråd, hvis hun skulle blive valgt til folketinget i Brønderslevkredsen ved det kommende valg.

- Jeg synes, kritikken af Mia er lidt småtskåret, men det må kandidaterne jo afklare indbyrdes. Hvis der ikke er kommet navneskilt på postkassen i Nygade nr. 19,  er det nok fordi, hun ikke har fået det ordnet endnu, men det vil jeg få ordnet med det samme, siger Ole Agger Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland