Kontrol forsinker færger

Foto: Per Frank Paulsen

De fleste færger med afgang fra Nordjylland til Norge har været forsinkede søndag på grund af den skærpede kontrol af passagerernes identitet. Stena Line afviste søndag to passagerer.

Den norske efterretningstjenestes oplysning om en terrortrussel mod Norge giver fortsat ekstra kontrol af færgepassagerer, der rejser fra Nordjylland til Norge. Og hos de nordjyske færgeselskaber har den ekstra kontrol af passagerernes identitet givet lidt forsinkelser.

Hos Stena Line blev søndagens afgang fra Frederikshavn til Oslo klokken 9.00 forsinket tre kvarter.

- Vi havde færgen fuldt booket og den ekstra kontrol gav altså lidt forsinkelser, siger operating manager fra Stena Line, Inge Lise Riis. Hun oplyser desuden, at to passagerer ikke kom med færgen, fordi de ikke kunne fremvise gyldigt id.

Hos Fjordline i Hirtshals har den øgede kontrol også betydet forsinkelser på dagens afgange på op mod en halv time.

- Vi regner med at indhente det i løbet af dagen, sådan at vores afgang til Stavanger i aften klokken 21.30 kan sejle planmæssigt. Skulle vi blive lidt forsinkede, indhenter vi det i løbet af natten, siger direktør for Fjordline Gert Balling, der desuden oplever at passagererne har stor forståelse for hele situationen.

- Folk bliver jo oplyst om, hvorfor vi kontrollerer ekstra, og de tager det pænt, konstaterer Gert Balling.

De skærpede foranstaltninger med tjek af passagerer fortsætter indtil myndighederne kommer med en ny melding. Derfor kan færgepassagerer mandag også se frem til skulle fremvise pas eller id-kort.