TakeNow har smækket dørene i: Kræmmer har varer for 100.000 kroner i klemme

En kræmmer fra Sulsted har varer for 100.000 kroner låst inde i den lukkede takeNOW genbrugsbutik i Aalborg.

Den nordjyske genbrugsbutik Take Now i Aalborg kan være på vej mod konkurs. Butikken, der lever af at sælge brugte varer for nordjyderne som et såkaldt kommissionsloppemarkedet, har låst dørene, og det er ikke muligt at kontakte ejerne.

Tilbage står de mange nordjyder, der har penge til gode og genbrugsvarer på hylderne for hundredtusindvis af kroner. De risikerer, at det hele kan være tabt.

Én af dem er kræmmeren Jørn Jonasen fra Sulsted, som har genbrug for cirka 100.000 kroner stående i den lukkede takeNOW butik i City Syd i Aalborg.

Han betaler 3.000 kroner om måneden for sine standpladser, og nu er det usikkert, hvornår han igen kan komme til sine vare.

- Jeg blev da noget paf, for jeg skulle derud og ordne et mellemværende med nogle regninger, og så var der bare mørkt og slukket, siger kræmmer Jørn Jonasen til TV2 Nord.

Firmaet, der ejer takeNOW franchise konceptet, har varslet en konkursbegæring og politianmeldelse mod indehaverne af butikken i Aalborg. Dermed er alle værdier i butikken låst, indtil kurator er færdig med sit arbejde.

quote Jeg blev da noget paf, for jeg skulle derud og ordne et mellemværende med nogle regninger, og så var der bare mørkt og slukket

Kræmmer Jørn Jonasen

I en lignende sag fra Sabro ved Aarhus med en konkursramt takeNOW butik, fik folk dog lov til at hente deres ting. Jørn Jonasen regner med, det samme sker i Aalborg.

- Jeg stoler 100 procent på, at jeg får mine varer tilbage, siger Jørn Jonasen.

Jørn Jonasen er kræmmer og har brugt takeNOW, siden butikken åbnede. Udover at have sine ting låst i butikken, så mangler han penge for de ting, han har solgt fra midten af december og midten af januar. Cirka 12.000 kroner. Normalt er der nemlig afregning i hver måned den 15. Det skete bare ikke for to dage siden.

- Det tror jeg, jeg har vinket farvel til, så det er på tabskontoen, siger kræmmer Jørn Jonasen til TV2 Nord.

TakeNow oplyser til TV2 Nord, at de nu ændrer i deres forretningskoncept, så det ikke bliver muligt for den enkelte butiksindehaver eller franchisetager, at komme til de penge, som kunderne har tilgode.

TV2 Nord har også forsøgt at få en kommentar fra indehaverne af takeNOW i Aalborg. Det har ikke været muligt.

I efteråret var magasinet "Nordliv" på besøg hos TakeNOW i Aalborg. 

Seneste nyt

fra Nordjylland