KUNSTEN ramte de unge

Besøgsrekord og rigtig mange unge gæster blev resultatet af 2013.

25 procent af de i alt 92.000 gæster KUNSTEN i Aalborg havde i 2013 var unge under 29 år. Det er et resultat af en stor satsning, der netop havde til formål at tiltrække forskellige aldersgrupper.

Michael Kviums monstre, 20 års graffiti, Robert Jacobsens jernskulpturer og Julie Nords sirlige tegninger var en del af det udvalg KUNSTEN tilbød sine gæster i 2013.

- Vi mener sagtens, at man kan drive et museum med udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet, som samtidig tiltrækker et bredt publikum af både traditionelle museumsgæster og et helt nyt publikum, udtaler museumsdirektør Gitte Ørskou.

- Det er vigtigt for os, at vi er et museum for alle.

Jacobsens udstilling med jernskulpturer tiltrak hovedsageligt det ældre publikum, mens Dansk Graffiti 1984-2013 havde hold i de yngre gæster.

KUNSTEN's 2014 kommer dog til at se noget anderledes ud end 2013. 1. juni påbegyndes restaureringen af museumsbygningen og museets aktiviteter flytter derfor ud i byen.

- I 2014 kommer vi til at eksperimentere endnu mere med vores formidling, når vi tager ud på skoler, musikfestivaler, shoppingcentre og andre steder, hvor folk færdes. Det bliver en enormt spændende udfordring, udtaler Gitte Ørskou.


Seneste nyt

fra Nordjylland