Kvinde til kamp for formerne: Udgiver magasin med runde modeller

Foto: Pia Stuckert

En lingeriforhandler i Løkken mener, den er helt gal med selvtilliden hos for mange kvinder. Derfor udgiver hun sit eget magasin, hvor modellerne har rigtige former.

En gang hittede Marilyn Monroes runde former. I dag er det stik modsat. Den er helt gal med selvtilliden hos mange kvinder, og har man lidt former, forsøger man at skjule dem - og sig selv.

Og det er en fejl, mener Helle Svendsen, der har lingeributikken Blondehuset i Løkken. Hun har netop sendt sit eget magasin på gaden for tredje år i træk, hvor modellerne er helt almindelige kvinder.

- I dag er det kunstige kropsidealer af tynde kroppe, som eksponeres, og mange af de kunder, jeg har i prøverummet, har ikke meget pænt at sige om deres egen krop, som de føler er for tyk og har for runde former, siger Helle Svendsen.

Derfor er der brug for mere eksponering af den uperfekte og dermed helt perfekte kvindekrop, mener Helle Svendsen.

- Havde aldrig drømt om at blive model

Hun hverver selv sine modeller, og en af dem, der er blevet spottet i butikkens prøverum, er Dorthe Hansen, der til daglig er caféejer i Asaa.

- Jeg havde aldrig drømt om, at blive forsidemodel. Jeg blev lige fem centimeter højere, da de spurgte mig. Jeg sagde straks ja, da jeg synes det er vigtigt at bidrage med, at man godt kan have en bikini på, selv om man har runde former, siger Dorthe Hansen. 

  Foto: Pia Stuckert

Imens knipser fotograf Kirsten Bøjstrup løs under dagens optagelser af Dorthe Hansen på Løkken Strand.

Lingerimagasinet udkommer i 30.000 eksemplarer og viser, hvordan undertøj og bikinier ser ud på helt almindelige kvinder, der ikke lever op til de gængse modelkrav, men som gerne må have runde former. 

02:18

Den er helt gal med selvtilliden hos mange nordjyske kvinder. Det mener Helle Svendsen, der er indehaver af lingeiforretningen Blondehuset i Løkken.  For 3. år i træk er hun nu på gaden med sit eget magasin i 30.000 eksemplarer med helt almindelige kvinder.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord